Siljan runt och allsång med Kalle Moraeus - 2 dagar

Än en gång bjuder Kalle Moraeus - Sveriges populäraste dalmas - upp till allsång, den här gången i undersköna Tällberg med Siljan som fond. Dalakillen Billy Opel och Alexzandra Wickman från P4 Country finns vid hans sida och Willy Björkman bildar som vanligt radarpar med Kalle så vi kan vara säkra på att kvällen fylls av sång, musik och skratt! Den 17/7 medverkar även Rickard Söderberg och den 24/7 är det Andreas Lundstedt som gästspelar - vi ser med spänning fram emot att ljuv musik uppstår! Vi bor på Green Hotel i Tällberg, där vi njuter av utsikten över Siljan från den vackraste av platser. Vi passar också på att titta närmare på det mytomspunna landskapet runt Siljan - vackra vyer kan man aldrig få för många av! Ett besök på Carl Larssongården hör självklart till när man befinner sig i Sveriges mesta turistlandskap och vi tittar också närmare på tillverkningen av Dalahästar i Nusnäs - sommar i Sverige när den är som bäst!

Avresa: 24/7
Pris: 3 095 kr/person

Anslutning: Järna, Södertälje, Nykvarn, Läggesta, Strängnäs och Västerås

Status:
Fullt

Program

DAG 1 – 17/7 och 24/7

Vi påbörjar vår resa norrut under morgonen. På snabba och sommarfagra vägar passerar vi gränsen till Dalarna och vi stannar till utmed vägen så att den som vill kan köpa något att äta eller dricka. Vid lunchtid kommer vi till trakterna av Borlänge, där lunchbuffén står uppdukad på Buskåkers Gästgifveri. Mätta och belåtna fortsätter vi till Sundborn, som är den vackra by där Carl Larssons hem och fantastiska trädgård finns bevarade. "Var välkommen kära Du till Carl Larsson och hans fru” står det över ingången och huset ser exakt ut som det gjorde när Carl Larsson själv levde här. Vi får en guidad visning där vi vandrar runt i familjen Larssons orörda hem samtidigt som vi får höra mer om hur ett av 1900-talets största kändispar levde sitt liv. Färden går vidare till Siljans södra strand där vi checkar in på Green Hotel i Tällberg. Här väntar tidig middag på hotellet innan vi tar plats i bussen igen för att köra den korta sträckan till Villa Långbers – längst upp på Tällberg med vidunderlig utsikt över Siljan – där allsången börjar kl 19.30. Vi har reserverade sittplatser men allsången är under bar himmel så tänk på att ta med kläder efter väder och att paraplyer ej är tillåtna. Efter en kväll med en salig blandning av musik, spelglädje och en stor portion humor lämnar vi Villa Långbers omkring kl 22.00 för att köra tillbaka till vårt hotell igen, där en god natts sömn väntar.

DAG 2 – 18/7 och 25/7

Efter frukost är det dags att inta platserna i bussen igen och säga farväl till Tällberg vid Siljans södra strand och påbörja vår färd Siljan runt. Vi kör utmed Siljans östra sida och passerar Rättvik innan vi kommer till Nusnäs, där vi får följa tillverkningen av de berömda dalahästarna hos Nils Olssons. Givetvis finns även möjlighet till diverse inköp innan vi fortsätter vår färd mot Siljans norra ände och Vasaloppsstaden Mora. Här får vi ett par timmar att på egen hand äta lunch och strosa runt och bekanta oss med staden – allt efter eget intresse! En promenad utmed upploppet på Vasaloppet förbi den välkända klockstapeln kanske kan locka, eller varför inte passa på att besöka Vasaloppsmuseet eller titta närmare på Anders Zorns konst på Zornmuseet – möjligheten finns för den som så önskar. Färden går vidare söderut längs Siljans västra strand, där vi via Dalarnas största ö – Sollerön - åker över till fastlandet igen och upp mot Gesundaberget, varifrån vi återigen har en betagande utsikt över Siljansbygden. Vid Siljansnäs har vi kört Siljan runt och påbörjar vår färd söderut innan vi kommer till ishockeystaden Leksand där vi stannar till vid bageributiken vid Leksands knäckebröd. Här finns självklart knäckebröd, men också knäckebrödsburkar, lokal mat, souvenirer och heminredning från bygden och för den som vill finns möjlighet till inköp. Vi påbörjar sista etappen hemåt och gör stopp med möjlighet till mat och dryck innan vi framåt kvällen är åter vid hemorten.