Lars Lerins Sandgrund - 1 dag

Lars Lerin anses av många vara Nordens främsta akvarellmålare – en mycket produktiv sådan – hyllad av både kritiker och publik och är i år mer aktuell än någonsin både i radio och tv. Han har dessutom gett ut över 50 egna böcker med text och bild, vilka är ett viktigt komplement till hans övriga konstnärskap. I det tidigare danspalatset Sandgrund har han skapat en permanent konsthall som vi stiftar närmare bekantskap med under vårt besök.

Avresa: 8/4 och 13/5

Pris: 725 kr


Anslutning: Järna, Nykvarn, Södertälje

Pris från:
725:-
Dagar:1
Bussresa, Entré och guidad visning av Sandgrund Lars Lerin, Brunchbuffé på Värmlands museum Kök och Café, inkl måltidsdryck och kaffe
Transportsätt:Buss
Boka resa

Program

Avresa från Järna, järnvägsstationen, kl 07.10, Södertälje Torg kl 07.30 och Nykvarn kl 07.50. Vid den 13/5 är avresa från Järna, kl. 07:40, Södertälje kl. 08:00 och Nykvarn kl. 08:20.

 

Färden går via Närke mot det undersköna landskapet Värmland där vi under förmiddagen kommer till Karlstad som är dagens mål. Sandgrund var från början restaurang och danspalats med en tillrest publik från stora delar av Sverige och Norge. Under restaurangens glansperiod på 1980-talet gästades danskvällarna fem dagar i veckan av landets största dansband. I början av 1990- talet mötte dansbanden hård konkurrens av diskoteken och så småningom ändrades även Sandgrunds koncept, och dansbanden försvann helt och hållet i verksamheten. 2011 köptes Sandgrund av Karlstads kommun, och när Lars Lerin fattade tycke för byggnaden – som ligger mitt i ett kulturstråk, nära centrum och i en vacker naturmiljö – var saken klar! Han skapade en permanent konsthall och här kan vi idag njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. Vi får en guidad visning bland hans verk och sedan väntar Brunchbuffé i närliggande Värmlands Museum Kök och Café kl 12.30. Här finns inte bara ett flertal varma rätter att välja bland utan också kallskuret av olika slag, nybakat bröd, stor salladsbuffé och dessert. Mätta och belåtna går vi tillbaka till Sandgrund där vi får tid att gå runt och betrakta på egen hand – allt efter eget intresse. Lars Lerin medverkar inte själv vid visning. I konsthallen finns även en butik med försäljning av Lars Lerins böcker och ett café med vacker utsikt över Klarälven. Efter detta besök påbörjar vi hemresan och omkring kl 19.30 är vi åter i Södertälje igen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
7/10Buss Mer än 8725:-Boka