Julstämning i Tallinn - 3 dagar

Förena nytta med nöje och gör en liten kortsemester till Tallinn – som gjort för att varva julklappsinköp med avkoppling! Julstämningen slår emot oss redan när vi går ombord på Tallink Silja Lines fartyg där vi möts av fyllda taxfreebutiker, nöjen, god mat och dignande julbord. Väl framme i den julsmyckade Hansastaden väntar guidning i den medeltida stadskärnan och självklart besöker vi också julmarknaden på Rådhustorget där de historiska byggnaderna, de omsorgsfullt utsmyckade bodarna, den stämningsfulla belysningen och Estlands mest kända julgran bidrar till den sagoliknande atmosfären – det lackar mot jul!

Avresa: 10/12
Pris: fr. 1 995 kr/person

Avreseort: Järna, Nykvarn, Södertälje

Status:
Fullt

Program

DAG 1 – MOT ESTLAND

Vi stiger på bussen från vald ort under eftermiddagen och åker mot Värtahamnen i Stockholm där ett av Tallink Silja Lines fartyg väntar för att ta oss med på en kryssning till Tallinn. Vi tilldelas våra hytter och går ombord och får sedan en stund på egen hand innan det är dags för middag i samband med att fartyget lägger ut från kaj kl 17.30. Vi tar för oss av ett härligt julbord med allt som hör till och efter middagen väntar nöjen, shopping och underhållning i baren – allt efter eget önskemål.

 

DAG 2 - TALLINN

Dagen börjar med en härlig frukostbuffé medan vi ser skärgården passera förbi innan vi är framme i den estniska huvudstaden Tallinn kl 10.45 (lokal tid). Vi går iland och sedan väntar bussen för att ta oss med på en svenskguidad sightseeing i staden där vi får se några av de mest kända platserna som bland annat Sångarfältet, Estlands Riksdag och Alexander Nevskijkatedralen. Rundturen avslutas med en guidad stadsvandring till fots genom Gamla stan till julmarknaden på Rådhustorget där vår guide lämnar oss. Den medeltida miljön ger den perfekta inramningen med mängder av julstämning - Tallinn i juletid är som hämtat ur en julsaga! På julmarknaden har vi gott om tid att gå runt bland de små torgstånden och stugorna där prisvärt hantverk som ylletröjor och handstöpta ljus varvas med estniska specialiteter, julgodis och glögg – som gjort för att hitta den perfekta julklappen. Framåt eftermiddagen är det åter dags för bussen att ta oss tillbaka till fartyget som avgår från kaj kl 18.00 (lokal tid). Ombord igen väntar tvårätters middag och sedan är kvällen återigen fri för egna upptåg.

 

DAG 3 – ÅTER I STOCKHOLM

Medan vi sakta tar oss in genom Stockholms skärgård mot Värtahamnen tar vi för oss av den dignande frukostbuffén. Väl framme i Stockholm igen går vi av fartyget och vidare till bussen som kommer ta oss hem igen. Åter i Södertälje ca kl 11.45, Järna ca kl 12.00 och Nykvarn ca kl 12.20.